sâmbătă, 8 februarie 2020

Pui umplut cu amestec de legume la cuptor

Ingrediente

  • pui de 1,200-1,400 kg
  • sare
  • piper
  • piper alb
  • boia dulce
  • boia iute de ardei
  • maghiran uscat
  • 2-3 linguri de ulei
  • 100 ml vin alb
  • Pentru amestec hawaian:
  • 2 linguri orez
  • ceapa mica
  • 1 ardei mic rosu
  • 2 linguri de mazare verde
  • 2 linguri porumb din conserva
  • 2 linguri de ulei
  • sare,piper
  • Pentru garnitura de legume:
  • 500-600 gr cartofi
  • 5 catei de usturoi
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei galben
  • 1 ardei rosu
  • 4-5 rosi cherry

Cum procedezi, simplu, curatam si spalam bine puiul si ne ocupam de amestecul hawaian. Curatam si tocam legumele marunt si calim in 2 linguri de ulei, adaugam orezul spalat si calim 2-3 min. Turnam o cescuta de apa, condimentam si lasam sa scada apa. Umplem puiul cu acestr amestec.
Nu prindeti cu scobitori, de preferinta se coase cu ata de bucatarie, riscati sa iasa umplutura.
Se condimenteaza puiul cu un amestec pregatit din cele amintite mai sus. Se aseaza puiul intr-un vas termorezistent, si asezam legumele in jurul lui, taiate dupa preferinta, se toarna 2-3 linguri de ulei si vinul.
Introducem la cuptor si lasam cca 1 ora si jumatate, depinde de cuptorul fiecaruia. Se stropeste din cand in cand cu sos ul format din tava.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu